Polityka prywatności i cookies

Niniejszy dokument zawiera zasady i zakres wykorzystywania plików cookies oraz danych osobowych zbieranych przez stronę przy pomocy odpowiednich formularzy i funkcjonalności. Administrator – Administratorem jest EDOM S.C. Aktualne dane kontaktowe podano na stronie głównej serwisu tutaj.

Użytkownik – osoba korzystająca ze strony www w ramach której może • zapoznać się z treścią strony • komentować dostępne treści w przypadku udostępnienia takiej opcji • skorzystać z formularzy zamówień i zapytań • złożyć zamówienie na oferowaną usługę lub produkt

1. Pliki Cookies
1. Serwis wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), a więc pliki tekstowe zapisywane przez serwer i stronę na urządzeniu użytkownika. Dzięki plikom cookies strona internetowa może np. sprawdzić liczbę odwiedzin strony, sprawdzić czy użytkownik jest zalogowany, wziął już udział w sondzie lub czy po prostu już ją wcześniej odwiedził. Stosujemy cookies stałe, które pozostają w przeglądarce użytkownika przez określony w pliku cookie czas lub do ich usunięcia przez użytkownika, oraz pliki sesyjne, które pozostają w przeglądarce do chwili wyjścia ze strony lub zamknięcia przeglądarki internetowej. Użytkownik może w dowolnej chwili wyłączyć lub ograniczyć zapisywanie plików cookie na swoim urządzeniu poprzez dostosowanie ustawień swojej przeglądarki internetowej. Zapisywanie plików Cookies jest w większości przypadków włączone domyślnie. Wszelkie informacje n/t opcji dostosowywania ustawień plików cookies znajdziesz w zakładkach pomocy swojej przeglądarki lub na stronach internetowych jej autorów. Cookies wykorzystywane są przez serwis w celach: • pozyskania anonimowych danych o sposobach w jaki użytkownicy serwisu z niego korzystają, • statystycznym, aby np. określać liczbę odwiedzających, • ułatwiającym użytkownikowi korzystanie z serwisu, • wyświetlania i dopasowania treści reklamowych oraz ewentualnie remarketingowych,

2. Dane statystyczne Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager, Google Adwords, Strona korzysta również z usług Google Tag Manager, Google Adwords, Google Search Console oraz Google Analytics, które za pomocą umieszczonych w witrynie Tagów i kodów śledzenia zbierają informacje statystyczne o ruchu użytkownika na stronie. Dane te wykorzystywane są w celach statystycznych, aby na ich podstawie ulepszać działanie serwisu.

3. Piksel Facebook – w celu prowadzenia działań marketingowych i re-marketingowych (reklamy) na portalu społecznościowym Facebook.

4. Logi serwera – podczas wejścia użytkownika na stronę internetową, serwer każdorazowo zapisuje w tzw. logach informację o odwiedzinach m.in. adres IP, datę odwiedzin i rodzaj przeglądarki internetowej. Dane te nie służą administratorowi strony identyfikacji użytkowników.

2. Dane osobowe Administratorem danych osobowych jest Administrator wskazany na początku niniejszego dokumentu. Administrator może w zależności od celów gromadzić dane takie jak: • imię i nazwisko, • nazwa, adres i profil firmy, • adres kontaktowy poczty e-mail oraz adres strony www użytkownika, • numer telefonu, • adres IP, • adres do korespondencji

1. Poprzez wykorzystanie odpowiednich formularzy zapytań, systemu komentarzy i innych zastosowanych technologii (np. koszyk zakupowy, ) użytkownik może dobrowolnie przekazać Administratorowi strony swoje dane osobowe. Dane te choć podawane dobrowolnie, są jednak niezbędne do prawidłowego przeprowadzenia i realizacji celów których dotyczą tj. zamówienia, usługi lub obsłużenia zapytania ofertowego. Przekazane dane osobowe przetwarzane są wyłącznie na potrzeby realizacji danej usługi, zamówienia lub obsługi złożonego zapytania, wyceny usługi itp.

2. Podane Dane osobowe zbierane i przechowywane są z odpowiednią starannością i poufnością oraz chronione przed osobami nieupoważnionymi.

3. Użytkownikowi przysługuje prawo do: • dostępu do swoich danych osobowych, sprostowania, ich zmiany, ograniczenia przetwarzania i usunięcia, • przenoszenia danych osobowych • zaprzestania przetwarzania danych osobowych oraz cofnięcia wyrażonej zgody • wniesienia skargi do odpowiednich organów w ramach przetwarzania danych osobowych

4. Gromadzone dane będą przechowywane jedynie tyle na ile jest to niezbędne do zrealizowania danych celów np. obsługa zapytania ofertowego, wycena itp. oraz dozwolone bądź wymagane przez prawo (np. archiwizowanie dokumentów księgowych).

5. Administrator danych osobowych nie udostępnia ich osobom i firmom trzecim za wyjątkiem sytuacji powierzenia danych tj. – umieszczenia danych na serwerze w celu rozpoczęcia, przeprowadzenia i finalizacji transakcji bądź zapytania ofertowego poprzez przesłanie zamówienia, formularza kontaktowego, wiadomości e-mail, itp.

 

Stosownie do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 94/46/WE (dalej „RODO”) informujemy że firma eDom Kalinowski, Szafran s.c. (eDom) będzie przetwarzać Państwa dane osobowe udostępnione w trakcie korzystania z profilu eDom w serwisie Facebook oraz Instagram (dalej „fanpage”)

1. Administratorem danych osobowych osób, które:

1) dokonały subskrypcji fanpage poprzez kliknięcie ikony „Lubię to” lub „Obserwuj”

2) opublikowały swój komentarz pod którymkolwiek z postów zamieszczonych na fanpage’u

jest eDom Kalinowski, Szafran s.c. z siedzibą w Osiedle Kolonia Trębaczów 199, 21-010 Łęczna (dalej „Administrator”).

2. Dane osobowe osób określonych w pkt 1 przetwarzane są w celach:

1) prowadzenia fanpage Administratora na portalach społecznościowych Facebook
i Instagram na warunkach oraz na zasadach określonych przez Facebook Inc.
i informowania za ich pomocą o aktywności Administratora, promowaniu różnych wydarzeń, marki, produktów oraz usług Administratora, budowaniu i utrzymaniu społeczności związanej z Administratorem oraz w celu komunikacji za pośrednictwem dostępnych funkcjonalności serwisu Facebook (komentarze, chat, wiadomości), na podstawie z art. 6 ust. 1 lit f. RODO;

2) ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO;

3) analitycznych dotyczących analiz funkcjonowania, popularności, sposobu korzystania
z fanpage, na podstawie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

3. Dane osobowe mogą być również przetwarzane na podstawie odrębnie udzielonej zgody
w zakresie i celu określonym w treści zgody i do czasu wycofania zgody, na podstawie z art. 6 ust. 1 lit a. RODO.

4. Odbiorcami danych osobowych mogą być podwykonawcy Administratora w przypadku,
w którym usługa jest realizowana z udziałem podmiotu przetwarzającego (np
. firma świadcząca obsługę fanpage) oraz właściciel portalu społecznościowego Facebook oraz Instagram na zasadach dotyczących przetwarzania danych określonych przez Facebook.

5. Dane osobowe będą przechowywane do czasu:

1) skutecznego złożenia sprzeciwu lub ustania interesu Administratora, w przypadku gdy dane będą przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora
(w tym przedawnienie roszczeń),

2) cofnięcia zgody, w przypadku gdy dane są przetwarzane na podstawie zgody.

6. Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, sprzeciwu, a także wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

7. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.